31 Julai 2013

Fashion Hijabista

Assalamualaikum.. 
Orang sekarang memang berani bergaya. Kekadang nampak pelik tapi da itu trend dan fashion yang dibawa diorang nak buat macam mana kan? Tutup sebelah mata la kalau rasa rimas nak tengok.
Hijab girl pun tak mau kalah. Mesti seiring keadaan semasa. Mesti mau Up-to-date.

Antara gaya yang boleh dibawa oleh mereka yang berhijab ialah MAXI DRESS! Love it! Pilih maxi dress lengan panjang dan padankan dengan shawl bercorak dan tali pinggang bersesuaian. Pasti awesome!

comel tak kak ton??

Muslimah sering bergaya dengan padanan dress dan jacket, kardigan atau blazer.. Checkitout!
jacket leopard bagi mereka yang berani..
Aummm.. garang tak itew?
Jacket demim pown cantik tapi kalau nak bergaya dengan denim, kena pilih satu sahaja. Samada baju denim atau seluar denim. Kalau semuanya denim, nampak macam...ermmmmmm...tak perlu la disebut disini. 

Nak lebih style? Cuba try seluar palazo. Za tak pernah lagi pakai seluar palazo. Rasa macam nak try plak style ni.

Tapi teenager memang cenderung bergaya ringkas dengan moto asalkan selesa. Smart kasual la paling biasa kita tengok. Seluar jadi pilihan berbanding kain. Well, bebas bergerak sebebas remaja! FREEDOM!! *sewel sebentar*.
Ni gaya biasa jumpa tapi tetap sweet.

Paling in, corak tribal dan colour block. Comel juga colour block ni. Cuba gayakan dengan warna-warna pastel.. Gwiyomi.
cantikkan?
Peplum..peplum..peplum.. Semua wanita, gadis, perempuan, ladies tahu apa itu peplum.. Ada jugak yang salah sebut jadi Plumbum. Pun boley..guys kan? Biasalah, mana tahu benda ni.. Hanya mampu tolong gelak je.
Gabungan warna yang cantik.

Gaya baju selalu digandingkan dengan pelbagai fashion hijab. Sekarang macam-macam jenis lilit. Tutorial pun banyak. Pada Za, tak kesah la macam mana korang nak lilit pun, asalkan menutup aurat dan labuh to cover your chest.
Comel dan sopan kan??

Sekian saja Za berbicara soal fashion. Za ni buka pandai sangat bergaya. Tapi Za suka gaya santai dengan pemilihan warna-warna yang lembut dan fabrik jenis sifon. Flowing gituu~
Jom bergaya macam kami!
Bubye~
Salam Ramadhan.
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 ulasan:

  1. skrg mcm2 fesyen hijabista..sume cntik2!

    BalasPadam
  2. plumbum pun bolehhhhh ~~ haha. stuju yg bab chiffon tu, best an :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mesti suka chiffon gak.. yup, best!

      Padam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ