15 Mac 2013

Kenangan Zaman Form 6

Hari ni terdetik hati yang happy lagi gumbira ni nak story mory pasal kenangan pahit, manis, kelat, tawar hebeh, 3 rasa pun ada semasa di tingkatan enam... Rindu sesangat zaman kenakalan Za and the Gang!    Ok, jom skodeng kelas Za..
My Green Class
         Amacam.. Greeny x kelas Za..? Dinding hijau, langsir hijau, alas meja hijau, karpet hijau, papan hijau(of course lah!)..mujur orang-orangnya tak hijau. Kang jadi spesies Shriek plak.. Kelas Za ada lebih kurang 20 orang pelajar dan majoritinya lelaki. So, korang boleh bayangkan la betapa havoc nya my class. Tempat duduk Za pulak di tengah-tengah. Depan, belakang, kanan semua lelaki. Sebelah kiri Za je gurl iaitu amoi cantik jadi peneman Za. huhu~ Disebabkan dikelilingi ramai lelaki so, Za sedikit terpengaruh dengan kenakalan diorang. Not my fault ok, bila Za kenakan BF Za, kenakan cikgu-cikgi. Haha..  
Sesi penyampaian voucher hilang giliran dalam permainan Catur  Bistari
Sesi bergambar paling havoc!
Antara pengalaman yang masih kekal dalam ingatan tentulah...jalan-jalan...yeah!! Kitorang pergi lawatan ke KL dan Melaka, Kem BTN di Langkawi, bengkel dan seminar di SMK Rompin dan di Pontian, Johor.
Coklat! Coklat! Coklat!
di jeti sedang tunggu feri ke Langkawi
Ramai tak? seluruh sekolah menengah di Mersing join kem BTN di Langkawi
(from left) Asri, Me and Anie. Dalam feri. Mabuk laut~ 
dalam bas menuju ke KL
my BF and me dalam muzium kapal di Melaka
Bila final exam STPM semakin hampir, semua sibuk study. Boleh pecah otak nak menghafal bab demi bab terutama subjek paling menarik di dunia, subjek Sejarah! Sejarah Asia, Sejarah Dunia, Sejarah Malaysia, Sejarah Islam semua da bergumpal dalam otak ni. Ni rupa my friends and me masa sibuk study.. Cewahh..study la sangat!  
study nota Sejarah
5 min kemudian...... Stre~ss!!

Namun, disebalik ketekunan kami mengulangkaji, ada sesetengah individu memilih untuk melakukan aktiviti lain. Contohnya seperti berikut:
Facebook time!!
Guys discussion
Hasilkan karya sekreatif mungkin.

Kawan-kawan Za jugak very sporting tolong Za adakan surprise bufday party untuk my BF. Thank You soooo Much lah! Macam biasa, form 6 mesti ada Dinner kan? Walaupun dinner tu tak meriah sebab budak lower 6 tak rancang betul2, kitorang tetap happy sebab tu kenangan akhir di form 6 sebelum masing-masing bawa haluan sendiri.
Sambutan Hari Raya Aidilfitri peringkat sekolah 2010
BFF
Dinner Form 6 2010
~Asri and Me~
Kenangan lalu pasti tersemat utuh dalam ingatan.. Ada jodoh kami bertemu kembali~
Muuachh.. 

Rindu semua kengkawan form 6. Harap diorang semua happy selalu~
                                                                                                           
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 ulasan:

  1. Balasan
    1. perasaan rinduu tu pasti ada punyer.. ^_^

      Padam
  2. terima kasih kongsi kenangan, terus teringat zaman2 cam ni, nakal, XD

    BalasPadam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ