14 Februari 2013

Zaman Kanak-kanak

HOla!! Setiap orang ada cerita best masa zaman kanak-kanak. Yang manis, pahit, nakal semuanya da jadi memori yang terindah gitu.. Indah ke? Hope indah la ye.. Za sebenarnya da kehilangan banyak memori masa zaman kanak-kanak. Za pun tak pasti kenapa. Mungkin sebab Za tak nak ingat memori yang tak best so Za try nak lupakan dan akhirnya banyak pula yang Za lupa..haha. Bila orang bercerita kisah dulu-dulu, Za cuma senyum dan gelak kalau rasa kelakar (tak kelakar takkan nak gelak pulak kan?) sebab Za tak ingat langsung kenangan masa tu. Kalau ada yang Za ingat tu nasib la. 

Baru-baru ni Za terjumpa kawan lama masa zaman sekolah rendah masa pergi kenduri kahwin. Tetibe je dia salam Za dan tanya "kenal saya tak?" Dengan mata terkebil-kebil Za nak cam muka dia. Siyes memang tak pernah tengok kecuali tahi lalat kat dahi tu macam kenal. hahaha.. "Ni Aina la!" Terkezutt eden..banyak betul berubah. Memang la takkan umur 12 tahun dan 22 tahun nampak sama kan? Pelik pulak jadinya nanti. Dia pun cakap Za da lain. (pe la yang lain tu?)

Ok, Za nak share apa yang Za masih ingat masa zaman kanak-kanak Za.
asam masin dan milo are my fevret!
dulu, atuk selalu beli gula-gula ni. satu paket besar dan bagi kat cucu-cucu dia.
arwah atok aji selalu makan sireh..Za tak suka makan, pahit+kelat. Za suka tumbuk sireh je kasik hancur..
still makan sampai sekarang


selalu main teng teng


suka tengok cerita kartun doraemon sambil berangan ada poket macam doraemon
Basikal atuk Za macam ni la..Za selalu guna.
selalu kena rotan kat sekolah..haha.
Di facebook ada satu group yang selalu sharing perkara-perkara, barang, dan memori zaman dahulu iaitu group ~terkenang semasa dahulu~ 

Korang punya kenangan zaman kanak-kanak mesti best kan? ce story mory sikit..                                            
                                                                                                                 
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 ulasan:

  1. Salam adik comel! tq polow akak..akak dulu siap bisnes ais krim asam boi tu..siap ada petua nk bg aiskrim tu sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehee...boleh mintak petua x? ^_^

      Padam
  2. haihaihai mis za :D sa pon suka asam boi and choki2. hehe we have a similar favourite here. like your blog dear. keep in touch okay . sa dah follow miss za yg kiut nie :')

    BalasPadam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ