23 Februari 2013

ManDi ManDa Di Pantai Pasir LaNuN

Assalamualaikum...
Nampak dengan jelas tak tajuk entry kali nie? (Hehee..tentu la nampak!). Za dengan bangganya nak cerita Za hang out a.k.a dating mandi manda di pantai hari ni. Walaupun ombak yang agak besar dan tak berapa best untuk mandi, namun tak merosakkan suasana holiday Za...holiday la sangat! Kalau aku tahu ombak besar, baik bawa papan luncur. 

First, kitorang pergi kenduri kahwin kat Mersing dulu. Za pown tak kenal la siapa yang kahwin tu, tapi ikut je la my BF. Teman dia. After that, singgah kedai buku beli barang-barang keperluan nak naik Sem ni.. Err..komik Ujang sekali..huhu~ Lepas habis beli belah kat kedai buku, masuk kereta, start enjin dan meneruskan perjalanan ke stesyen bus untuk beli tiket balik sambil aku belek-belek surat cinta yang diselitkan di cermin kereta. Cis, parking sekejap pown kau nak saman. Sampai hati T_T (nasib baik bukan aku yang kena bayar)

Lepas beli tiket, kami terus menuju ke Pantai Pasir Lanun, Endau, Johor. Setibanya di sana, apa lagi, Dush!! Mencampakkan diri ke dalam air tanpa segan silu lagi dengan adik-adik kecil yang memerhati. ^_^ 
Laut, aku datang!!

Lapar....makan jap...pastu sambung main air.

Dah kesejukan, baru la tahu nak naik. Seusai salin baju, bergerak pula ke Jeti Penyabong. Posing sekejap kat sini. Angin agak kuat.
Jeti Penyabong
pakai baju kurung ala perempuan melayu terakhir la plak!
jumpa si comot ni merayau-rayau atas jeti
posing sikit..jangan marah haa...
Ok, happy ending..Kami pulang dengan perasaan gumbira.. That's All...Bubye^^
                                                                                                                  
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

3 ulasan:

  1. OOO..p dating yer. kuat jugak ombak tu kan. tapi yang penting heppy!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehee...nt da blik kolej x dpt jumpa dah...

      Padam
  2. waaa.. dah lama xmandi laut.. huhu..

    BalasPadam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ