27 Mei 2013

Game Eleven Things About Me

Kira Astech tag Za dalam game ni.
Za tak pernah main game yang macam ni. Cam best je. Ok, Za try join.

Sila fahamkan rules dulu yer..
Rules:
  1. Post this rules.
  2. Write 11 things about yourself
  3. Answer the questions the tagger set for you.
  4. Create 11 questions for those who you want to tag.
  5. Chose 11 blogger and post this link to them.
  6. You are not allowed to tag back.

11 Things About Me (Miss Za)
  1. Food lover. Love chocolate. Hate isi perut, jantung hati dan anak-pinaknya.
  2. Sukakan pantai dan laut.
  3. Angin. Cepat marah, cepat pula reda.
  4. Ingin menjadi seorang volunteers yang aktif.
  5. Kadang kala suka berkarya or buat kraf tangan. 
  6. Layan semua jenis musik. Dari nasyid sampai ke rock! 
  7. Kadang orang cakap Za ni pelik.. who's care?
  8. Tak suka orang tanya soalan pasal cita-cita dan soalan leceh yang Za tak boleh jawab. Itu semua poyos.. 
  9. Sensitif gilerz soal famili. U touch my family, U tak kan selamat..haha.
  10. Suka buat ikut suka hati. 
  11. Loading, blur, slumber, sempoi, sewel, sengal, gile (gelaran pernah dapat dari kengkawan).


Soalan dari Kira Astech

1. What is the one most embarrassing thing you have ever done?
Tak ingat. Tak suka ingat. Tak pernah ingat. Tak pernah ingin cuba nak ingat. Dan tak perlu ingat kot.

2. Do you have any addictions?
Semua addiction datang sekejap sebab aku jenis cepat bosan. 

3. What do you hate most about yourself?
My brain. Sometimes its not functioning. I don't know why?

4. What do you want to change about yourself?
Berubah lebih baik, penyabar dan solehah. 

5. Do Have Any Type Of Bad Habit?
Bangun lambat & terlampau baik hati.

6. Name a movie or movies you can watch over and over?
Dream high (korean movie)

7. Do you like to read? If so...favorite book(s)?
I think I do. But, in reality I'm not.

8. Would you rather be smart and ugly or dumb and beautiful?
Smart and ugly. Because I can survive with my brain better than my face.

9. What is your favorite scent?
I don't know. Don't ask me that question.

10. What kind of girls/boys are you attracted to?
I don't care. I only attracted to my boyfriend.

11. What is the scariest experience you ever had?
A stupid taxi driver tinggalkan aku sensorang kat stesyen bas yang takde orang, takde kedai kiri kanan, takde siapa-siapa boleh mintak tolong. Cuma ada lebuhraya yang mana kereta laju giler dan takde siapa peduli kat aku. Taxi pun tahan tak mau berhenti. Nak langgar aku ade la. Ada pulak 2 ekor mamat dalam lori kat belakang aku dok perhatikan aku plak. Tak pernah tengok manusia ke apa? For the taxi driver, kalau tak nak hantar aku balik, lain kali jangan la ambik. Ni tinggalkan aku kat tempat yang asing dan bahaya dengan alasan ada customer lain. Kalau ada pape jadi kat aku macam mana? Memang aku tak akan maafkan ko la. Be responsible sikit. 


Soalan dari Za untuk yang kena tagged.
  1. Ada allergic tak?
  2. Pergi pantai, panjat gunung, shopping, hangout dengan kengkawan, tidur sepanjang hari, mana paling best?
  3. Warna yang korang menyampah. Ada tak? Ce list kan.
  4. Movie paling bengong pernah korang tengok. Apa perasaan masa tu?
  5. Pernah tengok hantu tak? Jin ke, jembalang ke.. Kalau pernah, apa yang korang buat bile nampak bendalah tu?
  6. Nama paling pelik pernah korang jumpa.
  7. Tempat paling best pernah korang pergi.
  8. Lagu yang korang asyik dengar kebelakangan ni.
  9. Ayat yang selalu korang sebut.
  10. Langkah yang diambil untuk hilangkan stress.
  11. Apa yang korang dapat dengan berblogging or dengan kata lain, apa advantages yang blog bagi untuk korang.
  12. Apa yang korang da buat untuk diri korang dan orang sekeliling sepanjang hidup korang ni? Tak perlu jawab sebab ni soalan yang ke 12.  Cuma sekadar renungan bersama. Peace. ^_^

Za tag:

Harap mereka yang Za tag, sudi ler jawab soalan mengarut tu..hehee~
Peace no War..bubye~
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 ulasan:

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ