29 Januari 2013

Impian Terpendam

Hye Hye Hye.... Semua orang ada impian tersendiri (ayat skema).. Za pun...tapi impian Za mungkin terlalu jauh untuk dikejar coz Za tak mulakan apa-apa step untuk ke arah itu. Haha. Bumi dimana Za berpijak dan diri Za sekarang tak memungkinkan impian Za untuk jadi kenyataan. ^_^ Za bukan mengalah cuma berpijak di bumi yang nyata.

My Dreams
First, Za nak tinggal di tepi pantai.. Disebabkan Za berasal dari kawasan yang dekat dengan pantai, Za dah terbiasa dengan suasana dan pasir pantai.. So, kalau la dapat bina rumah di pesisir pantai kan syiok...huhu~
Rumah kayu boleh, rumah batu pun boleh...janji bila bangun pagi lihat luar nampak laut..
[p/s: kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai]

Indahkan?? Impian kedua, Za nak terlibat dengan aktiviti dalam memelihara dan memulihara alam sekitar seperti gotong-royong membersihkan pantai dan kempen alam sekitar.

Ketiga, Za nak jadi beach girl... hahaha.. Za nak belajar berenang, dive, dan snorkelling. Za nak ada lesen diving dan jadikan diving aktiviti masa lapang Za. Dapat la Za melihat keindahan dasar laut secara real depan2 mata. Tak perlu la nak bukak channel National Geographic lagi.

Then, Za nak buat aktiviti pantai seperti camping, nyalakan unggun api untuk masak BBQ dan menyanyi lagu Aizat ramai2.. (Kenapa mesti Aizat?!) :p

So, pekerjaan apa yang Za boleh buat yek? 
Maybe pemandu pelancong, pemilik chalet, penyelamat pantai, or menjual kraf tangan? Yang mana sesuai untuk Za ye?
Hurmm..Za sebenarnya lebih berminat menjadi tour guide bertemu dengan ramai pelancong.. Improve my communication and social skill and also my knowledge.

Lastly, Za nak buat beach theme wedding~ 
Amboi, sampai ke situ berangannye...dasyat tak dasyat imaginasi Za.

Ok, la.. tu je la nak cerita. Korang maybe ada impian yang sama macam Za. Tapi tak kira apa pun impian korang tu, Za ucapkan gOoD LuCk oK!!



    
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

6 ulasan:

  1. Semoga tercapai impian2 ni.
    Nadia dulu pu pasang angan2 nak bina rumah kat tepi pantai.. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tQ....jom pakat ramai2 bina uma kat tepi pantai...bia padat pantai kt Malaysia ni..haha..

      Padam
  2. wahh.. wedding tema dkt beach oh.. cool.. ^^

    p/s: smoga suatu hari nnti tercapai apa yg dihajati :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin x buat dekat beach cuma wat tema ala2 beach n sea je...
      haha...berangan! InsyaAllah Za akan cuba kejar impian yg tu...huhu~
      Thanks...wish ur dream come true~

      Padam
  3. Pantai Menyimpan Beribu Rahsia Kemanisan Dan Kepahitan Hidup Seseorang Itu..Indahnya Ciptaan Allah..Subhanallah :)..
    Kenangan Terindah ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. eceh..bersastera yer ko Yin.. ^_^

      Padam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ