20 April 2013

Kepelbagaian Tema Majlis Makan Malam

Kalau bercakap pasal fesyen.. Za agak tertarik dengan tema di majlis makan malam atau annual dinner. Tema formal agak klise. Namun, sekarang, orang da open. Macam-macam jenis tema yang dianjurkan dan macam-macam jenis fesyen yang diperagakan. Kadang tu tema yang diberi terlalu sukar untuk dipenuhi. Paling mudah ialah tema warna. Contohnya hitam-putih, merah-putih, hijau-putih*opppsss..*, atau warna pelangi *ada kew?*.. 

Fesyen yang diperagakan pun kadang kala boleh jadi agak melampau macam Lady Gaga Malaysia tuuuuuuuuu~ Almaklum la, semua nak bergaya sakan tarik perhatian. Mana tahu boleh jadi Prom Queen or Prom King. Queen/King satu malam je kot...pun boleyh... Janji glamor you~

Jom tengok tema menarik untuk majlis makan malam. 
Sumber gambar: pinjam dari Uncle Google.


ARABIC

BOLLYWOOD

COLOUR BLOCK

ETHNIC

RETRO

BACK TO SCHOOL

COWBOY

MASQUERADE

HAWAII

Banyak lagi la.. tema yang mengarut pun ada. Motif? Nak memeriahkan majlis. Tapi pendapat Za, kena pertimbangkan la siapa jemputan kita. Kalau artis nak buat vogue boleh la, tapi cam kite-kite ni, kena fikir jugak, mampu ke jemputan nak penuhi tema bagai tu~ Tak de la, takut tak ada pulak yang nak datang majlis tu kang.. Lagi satu, kalau da tema meletop, so majlis kena la meletop jugak. Kalau makanan, hiasan, lagu, dan sebagainya ikut tema lagi bagus. Jangan orang je ikut tema bollywood, tapi pasang lagu dandut. kan tak kena tu. Tak gitu?

P/S: Korang suka tema yang bagaimana?


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

7 ulasan:

  1. Balasan
    1. kalau guna warna2 pastel cantekk la.. :)

      Padam
  2. kita suka colour block ..n arabic paling stylo sbb tutup aurat..hehe.. back to school lagi la..comel ja..

    BalasPadam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ