6 April 2013

Menjerit Depan Cermin

             Arrrggggggghhhhhhhhhhhh!!! Banyaknya spotlight dimuka aku! Sakit pulak tu. Da beberapa hari jerawat yang tumbuh masih tetap teguh berdiri dimuka ku. Taruk la macam-macam krim, mask, bedak.. alahaii.. kau tetap disitu. Macam mana nak buat ni? Frust tol.. Macam mana boleh datang sampai camni sekali siap ajak puak. Tak aci betul!! Naik bengkak dah muka Za. 
             Teringat masa sem 2, Za amalkan 1 diet nie. Bukan untuk kuruskan badan Okay! Diet dari segi biologi bermaksud "makanan yang kita ambil" bukan "tak makan langsung". So, diet yang Za amalkan ni, kurang makan makanan bergoreng, tak makan roti dan yang berasaskan yeast, banyak minum air, kurang makan makanan bergula tinggi, tak ambil ais dan banyak makan sup. Hasilnya, penyakit Za tak sembuh pun tapi nampak perubahan pada kulit wajah. Wajah Za da tak oily dan jerawat tak sudi datang berkunjung.


              Mungkin Za patut try lagi sekali. Leceh la nak guna krim bagai ni, hasil belum tentu memuaskan hati. Menyakitkan hati ada la..

So Za nak try:
  1. Kurangkan makan makanan berminyak lebihkan makanan mengandungi air seperti sup. 
  2. Banyakkan minum air kosong. 8 gelas sehari.
  3. Buang big water setiap pagi untuk elak toksin berkumpul dalam badan dan menyebabkan kulit rosak. Try buat walaupun yang keluar cuma sebesar biji labu. Ia juga bagus untuk perut dan badan. *terpaksa praktis hari-hari..huhu~*
  4. Exercise kasik keluar peluh *senam robik pagi ni pun Za tak pergi, nak berpeluh gimana sih?*.
  5. Kurangkan stress.
  6. Bersih-bersih *yeay!! basuh semua! basuh!!*.
  7. Cukup rehat *zzzzzzzzzzz*.

Jia you Za!! You can do it.. Pape pun, apa kata buat yang nombor 7 dulu~ kihkihkih...
Tataa...

                                                                                                    
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

7 ulasan:

  1. mai pling malas nk exercise..hee
    sbb tu bila kt office cuma bykkn jalan..
    nk jog mmg xla..haha..liat!

    BalasPadam
    Balasan
    1. berjalan pown bagus jugak...ok la dr statik jew..

      Padam
  2. Bubbly & Associates Giveaway telah bermula... sila lihat di sini...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway_6.html

    dan juga senarai peserta di sini:

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/senarai-peserta-bubbly-associates.html

    sponsors juga boleh join jika mahu! ^_^

    BalasPadam
  3. ennnncakkkk! kiyomi!

    dh tersedia follow sini.. dari segmen farah bubbles..
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway.html

    BalasPadam

Komen, Komen, Komen....
Jangan tak komen....
^_^

 
COPYRIGHT PROTECTED ZA'S PLACE | BLOG DESIGN BY ADAMFAIZ